Thailand is het in Azië gelegen land waar jaarlijks veel Nederlandse gezinnen naar op vakantie gaan. Het land heeft een rijke cultuur en dit is overal terug te zien, in zowel de mensen als de gebouwen. Op vakantie naar Thailand hoeft echter niet altijd een cultuurrijke reis te worden, er is namelijk ook genoeg gelegenheid om lekker te relaxen op vakantie. Het land heeft een groot aantal goudgele stranden met mooi blauw water. Veel mensen kiezen dan ook voor een strandvakantie in Thailand. Informatie over allerlei andere bezienswaardigheden en de cultuur van het land is te vinden in dit artikel.

Gezinsvakantie in Thailand

Het land is een ideale locatie voor gezinnen om op vakantie te gaan. Doordat er zoveel te zien is in het land, kan het voor alle leeftijden een ideale vakantielocatie zijn. Overdag kan er lekker gerelaxt worden aan de strand van Thailand, waarna er ’s avonds lekker gegeten kan worden in een van de vele speciale restaurants die het land rijk is. Voor kinderen is er veel te doen in het land, zoals het bezoeken van special cultureel erfgoed. De hotels in Thailand hebben vaak ook een zwembad, waar de kinderen terecht kunnen.

Rondtrekken door Thailand

Thailand is een groot land. Het bestaat gedeeltelijk uit eilanden, maar een groot deel is gewoon vast land. Dit vaste land maakt het gemakkelijk om door het land heen te trekken. Er kan gekozen worden om een auto te huren en door Thailand heen te rijden. Een andere optie is backpacken door Thailand. Hierbij stopt men alle essentiële spullen in een rugtas en gaat lekker op pad door het land. Door bussen te nemen wordt getrokken tussen steden, om zo steeds verder in het land te komen.

Reizen in de jungle van Thailand

Door het klimaat in Thailand, zijn er ware jungles ontstaan. Dit kan voor velen een prachtige vakantie opleveren, omdat er ook door deze jungles getrokken kan worden. Op deze manier komt men dichter bij de natuur. Ondanks de vele bomen, is er nog veel meer te zien in de jungles. Zo komt men dichter bij de dieren die in de jungle leven. Er kan ook gekozen worden om te raften in Thailand, dit wordt vaak gedaan in de gebieden rondom de jungle, waar veel water is.

Voorbereid naar Thailand

Als er naar Thailand afgereisd wordt, dan moet er wel een goede voorbereiding getroffen worden. Een rondreis Thailand mag gemaakt worden zonder dat er een visum aangevraagd wordt, zolang men er maar minder dan 30 dagen zal blijven. Medisch gezien hoeft men geen vaccinaties te nemen. Toch is het altijd raadzaam om te melden aan een arts dat er afgereisd wordt naar Thailand. Informatie over de juiste medicatie kan dan verstrekt worden door de arts, zodat er met een goede voorbereiding afgereisd kan worden naar het land.